Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Våldsam tågpassagerare döms

Berusad man sparkade polis när han plockades av tåget.

En polispatrull blev 25 juni förra året kallad till Landskrona station där ett tåg stannat. Tågvärdar hade larmat om att de behövde hjälp eftersom en passagerare varit aggressiv.
De två poliserna mötte en tågvärd på stationen och de gick in i tåget. Den utpekade medelålders mannen var rejält berusad och hade sällskap av sin fru. Båda ombads att gå av tåget.
Kvinnan uppfattades att vara skadad och fick hjälpas, mannen var mer ovillig att gå av och fick tvingas.
På perrongen fortsatte han vara aggressiv och krängde med kroppen för att komma loss. Därför fick poliserna tvinga ner honom på marken. I sittande läge sparkade han en av poliserna på benet, dock utan att orsaka någon allvarlig skada. Men för att stoppa honom från att sparka och slå belades han med handfängsel.
Mannen har tidigare åtalats för misshandel och för att ha varit våldsam mot tjänsteman. Han åtalades på nytt för våld mot tjänsteman och nu döms han för brottet. Han slipper dock fängelsestraff. I stället blir domen skyddstillsyn med särskild föreskrift, han ska genomgå behandling mot sitt alkoholmissbruk.
Gå till toppen