Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förarkontroll ledde till beslag av dopningsmedel

När polisen gjorde husrannsakan hittades både narkotika och olika dopningspreparat.

I ett köksskåp i mannens hem hittades polisen flera olika sorters dopningsmedel samt narkotikaklassade läkemedel. Bild från förundersökningsprotokollet.
En 34-årig man från Landskrona åtalas för bland annat dopningsbrott och narkotikabrott sedan polisen gjort beslag hos mannen.
Det hela började med att mannen stoppades när han kom körande i bil nära sin bostad. Något körkort hade han inte och han har tidigare dömts för olovlig körning.
Kontrollen gjorde också att han blev misstänkt för att inneha olovliga substanser. Det gjordes därför en husrannsakan i mannens hem.
Där hittades flera olika dopningssubstanser, sammanlagt cirka 250 tabletter och ampuller. Bland annat olika former av testosteron. Dopningsmedlen berättade mannen att han hade fått via en kompis. Denne hade i sin tur fått dem utskrivna av en läkare i Turkiet.
Några av läkemedlen visade sig vara narkotikaklassade.
I ett källarutrymme fann polisen dessutom 53,7 gram cannabis och 7,36 gram amfetamin.
Inte nog med det. Polisen upptäckte också en bunt med sedlar, sammanlagt 33 100 kronor, som togs i beslag. Han får tillbaka en del – men Kronofogden behåller 20 743 kronor eftersom 34-åringen har stora skulder.
Mannen har erkänt innehav av dopningsmedel samt de narkotikaklassade läkemedlen. Men han ville inte kännas vid vare sig cannabis eller amfetamin.
Han åtalas nu både för dopningsbrott och narkotikabrott. Dessutom åtalas mannen ännu en gång för grov olovlig körning.
Gå till toppen