Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han ska leda Landskrona stadsutveckling

Lars Bengtsson heter den nya vd:n för Landskrona stadsutveckling. Det blir den tredje på posten på bara två år.

Lars Bengtsson blir ny vd för Landskrona stadsutveckling. Han blir den tredje på posten på bara två år.Bild: Klas Andersson AB
Landskrona stadsutveckling, som till 94 procent ägs av Landskrona stad (övriga ägare är fem fastighetsbolag), får sin tredje vd på bara två år.
Den senaste i raden heter Lars Bengtsson och har plockats av stadens rekryteringsavdelning från fastighetsbolaget Annehem där han är fastighetschef.
– Vad jag gör nu är fastighetsutveckling, utvecklar nya fastigheter inom det kommersiella. Men jag har sedan tidigare även erfarenhet av bostadsutveckling, i både Annehem och andra bolag, säger han.
Så sent i september förra året skedde det förra vd-bytet. Hampus Trellid tog då över posten efter Joakim Ahlin som hade varit vd i bara ett år.
Ahlin slutade av familjeskäl, och blev ny vd på Karlsborgsbostäder och Karlsborgs Energi. Trellid fann ett nytt uppdrag som koncernchef för kommunala Staffanstorps Centrum AB.
Den nya vd:n får i lön 80 000 kronor per månad, samt tjänstebil och en del andra förmåner.
Läs också Landskrona stadsutveckling får ny vd
Landskrona stadsutveckling bildades 2012 och nuvarande stadsdirektören Christian Alexandersson handplockades som bolagets första vd.
Syftet med bolaget är att utveckla fastigheter, bland annat genom att köpa och rusta upp fastigheter. Dessutom försöker man genom påtryckningar och andra sätt få privata värdar att rusta sina fastigheter.
Svedalabon Lars Bengtsson har sedan tidigare erfarenhet av Landskrona. Under åren 2006–2009 ägde Annehem flera fastigheter i Landskrona.
– Då arbetade jag mycket med utvecklingen av de fastigheterna. Framför allt med de butiksetableringar som jag gjorde då, HM och Gina Tricot bland annat, och ett 20-tal andra.
Varför tackade du ja till jobbet i Landskrona?
– Landskrona är en intressant stad och det är en spännande utmaning. Det var givande förra gången i Landskrona så det ska bli stimulerande att fortsätta den resan.
Vilket tycker du är det viktigaste uppdraget?
– Det finns alltid möjlighet till förbättring, både smått och till stort. Jag har alltid jobbat med utveckling, så jag vill förbättra och förnya.
Ser du något konkret?
– Det är för tidigt att säga, det är många saker som är angelägna att jobba med.
Lars Bengtsson tillträder som vd senast 1 juli.
Gå till toppen