Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så här gick det för Helsingborgshuset i tävlingen om Sveriges fulaste nybygge

Rösterna är räknade och folket har sagt sitt. Höghuset på Ringstorpshöjden slutade på en topp-tio-plats i fultävlingen.

15 hus var nominerad till Kasper Kalkon-priset, tävlingen om Sveriges fulaste nyproduktion. Pollux-huset på Ringstorpshöjden var ett av dem.Bild: Britt-Mari Olsson
Det stora nybygget, Pollux, med tolv våningar på Ringstorpshöjden var en av de nominerade till Sveriges fulaste nyproduktion 2018.
Läs också Helsingborgshus bland de fulaste i Sverige
Kasper Kalkon-priset delas ut av den politiskt obundna organisationen Arkitekturupproret varje år och röstningen sker på Facebook, öppet för alla.
15 byggnader var nominerade och röstningen har pågått i några månader. Efter att omröstning avslutades den 17 mars, och 6020 röster räknats, står det nu klart vem ”vinnaren” är.
Med 1271 röster knep Kv. Sofia, även kallat rosthuset, i Malmö, skapad av MKB Fastighets AB och Tegnestuen Vandkunsten arkitekter, hem förstaplatsen.
Det är Sundprojekt som ligger bakom Pollux och huset nominerades av Arkitekturupproret för sitt motsägelsefulla nyskapande. För Helsingborgs bidrag i tävlingen slutade det med en sjunde plats och 314 röster.
Priset delas ut på tisdagskvällen i Stockholm eller kan följas live i Arkitekturupprorets Facebookgrupp.
Gå till toppen