Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så många fastnade i nykterhetskontrollen

Polisen i Landskrona genomförde 1 852 kontroller under den nationella trafiksäkerhetsveckan i förra veckan.
– Det är ett väldigt högt antal, det beror på att vi hade med oss polisaspiranter när vi gjorde kontrollerna i i Landskrona, förklarar polisens pressinformatör Richard Glantz.
Resultatet av kontrollerna blev en misstänkt rattfylla, och sex fall av misstänkt drograttfylla. Dessutom summeras sju fall av misstänkt narkotikabrott, och ett vapenbrott, efter förra veckans kontroller.
Vid en av dessa kontroller var en polis nära att skadas. Det skedde som tidningen tidigare berättat i torsdags kväll i samband med en kontroll på Österleden. Här försökte en bilist köra på en polis som klarade sig genom att kasta sig åt sidan.
Därefter följde en kort polisjakt, där den misstänkte körde av vägen och hamnade ute i en åker. Fyra unga män greps efter att ha försökt springa i från poliserna och är bland annat misstänkta för försök till grov misshandel, narkotikabrott och olovlig körning.
Läs också Försökte köra på polis — körde av vägen och sprang
Kontrollerna utfördes bland annat på Drottninggatan, vid Systembolaget i Landskrona.
Den här gången har polisen använt sig av sociala medier för att lokalisera lämpliga kontrollplatser.
– Vi bad våra följare på Facebook att lämna förslag på var polisen skulle stå och göra sina kontroller, och fick in ett stort antal förslag, berättar Richard Glantz.
Därför har kontrollerna genomförts på bland annat Kung Hans väg i Norra Borstahusen, Stenorsvägen i norra Landskrona och Österleden.
Även ute i byarna har nykterheten bakom ratten kontrollerats; på Glumslövsvägen i Glumslöv, Möingevägen i Asmundtorp, Axeltoftavägen i Häljarp och riksvägen i Tågarp
Gå till toppen