Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Revanschsugen ÖVK-are måste välja landslag

Jakob Wijk Tegenrot laddar för SM-revansch – och sedan måste han välja vilket landslag han ska satsa på.

Det ser mörkt ut efter den första 0–3-förlusten, men Jakob Wijk Tegenrot och de andra ÖVK-arna är laddade för revansch mot Hylte/Halmstad.Bild: AVDO BILKANOVIC
Efter en lysande säsong är Jakob Wijk Tegenrot tillbaka i landslaget, men just nu jagar han i första hand revansch för Örkelljungas första SM-förlust mot Hylte/Halmstad.
– Jag gjorde ju ingen höjdarmatch senast, det blev väl bara sex poäng och det måste vara årets lägsta. Det kom ju inte särskilt lägligt, men nu ska det bli bättre, försäkrar den 27-årige vänsterspikern.
Det finns all anledning att lita på ÖVK-arens ord. I grundserien kom Jakob Wijk Tegenrot nia i den totala poängligan; med 255 avgjorda bollar, och hans formkurva har pekat stadigt uppåt, efter några år med ständiga skadeproblem.
– Det här har nog varit min bästa säsong någonsin. Nu känns kroppen helt okej, även om man är lite sliten så här års, och spelet har fungerat bra hela tiden.
Det har även den nye förbundskaptenen Per-Erik Dalqvist, tränare i Hylte/Halmstad, uppmärksammat och när han plockade ut årets första blågula bruttotrupp fanns Jakob Wijk Tegenrots namn också med. För första gången på flera år.
– Det var lite snack förra sommaren också, men då blev det aldrig något. Annars har jag tvingats tacka nej flera gånger, på grund av skadorna. Nu är det klart att det är roligt att vara tillbaka och få chansen igen.
Satsningen på herrlandslaget är tyvärr aningen begränsad, Sverige har till exempel valt att hoppa av årets spel i Golden European League – av ekonomiska skäl – och årets program innehåller än så länge bara några landskamper mot Danmark.
– Det är klart att det är synd, nu missar vi flera bra matcher. Men i det här läget får man kanske acceptera att damerna går före.
Frågan är dock återigen vad Wijk Tegenrot ska satsa på. Helt nyligen blev han – och ÖVK-kompisen Peter Lundgren – nämligen också uttagen i en landslagstrupp i beachvolleyboll, så situationen är onekligen lite knepig.
– Jag och Peter ska spela beach ihop den här sommaren också, men när det gäller landslaget är det väl risk att jag måste välja. Ärligt talat har jag inte funderat så jättemycket på det, nu är det slutspelet som gäller och så får vi se vad som händer efter det.
Efter söndagens första kvartsfinal har Örkelljunga hemmafavör i onsdagens retur och då är det förstås bara en sak som gäller.
– Vi gjorde ingen skitdålig match senast och det är absolut inte kört. Nu har vi hemmaplan och på lördag ska vi spela i Örnahallen, det kan nog också vara bra för oss, funderar Jakob Wijk Tegenrot.
Gå till toppen