Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fel om dödsoffer när terrormisstänkt häktades

Blommor till minne av offren i Christchurch.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Polisen i Nya Zeeland har bett om ursäkt till en kvinna som felaktigt pekats ut som ett av den misstänkte terroristen Brenton Tarrants dödsoffer i Christchurch. Hennes namn fanns med som mordoffer i den framställan som lämnades till rätten vid häktesförhandlingen mot Tarrant, skriver The New Zealand Herald.
– Det blev fel i häktningsframställan som skrevs när mannen som misstänks för mord i samband med terrorattackerna i Christchurch skulle göra sitt första framträdande i rätten, säger en talesperson för polisen enligt tidningen.
– Vi har pratat med personen vars namn felaktigt fanns med i häktningsframställan och bett om ursäkt.
Felet kommer enligt The New Zealand Herald inte att påverka åtalet mot den 28-årige australiern Brenton Tarrant. Han sitter häktad misstänkt för terrorattackerna där 50 personer – bland andra barn – sköts ihjäl i två moskéer förra veckan.
Gå till toppen