Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS nära värvning: "Vill göra en 24-timmarsdeal"

BoIS-tränarna ser ett råämne som har fattat poängen. Nu vill division 1-laget göra klart med Patrick Nwadike och låna ut honom.

Patrick Nwadike, till höger, i en division 3-match mellan Wormo och Höganäs i fjol.Bild: AVDO BILKANOVIC
När Landskrona BoIS besegrade Halmia med 4–0 i tisdags spelade Patrick Nwadike mittback. Division 1-laget är bara detaljer från att göra klart med 20-åringen, som lämnade BoIS U19-lag efter säsongen 2016 och därefter har gjort två division 3-säsonger med Wormo.
Planen är att Patrick Nwadike skriver ett avtal med BoIS men lånas ut till en klubb i division 2. Enligt sajten Aldrig Fullsatt handlar det om Prespa Birlik.
Parterna hoppas få till ett 24-timmarslån vilket skulle innebära att Patrick Nwadike kan matchas i båda klubbarna.
– Vi är nöjda med det vi har sett och vill jättegärna jobba vidare med honom. Samtidigt står vi fast vid att vi i utgångsläget måste hitta en matchmiljö, säger tränaren Billy Magnusson.
– Min och Patricks förhoppning är att vi ska ha hela paketet på plats innan veckans slut. Han har visat att han vill och gjorde en bra match nu. Vi vill ha honom som vår spelare, men vill göra en 24-timmarsdeal.
Patrick Nwadike togs in för provträning redan i november. Då erbjöd BoIS inget kontrakt men ville att han skulle börja träna med laget när försäsongen drog igång. Samtidigt försökte de hitta en klubb som han skulle kunna lånas ut till.
Då kom seriekonkurrenten Kristianstad in i bilden.
– Då kände jag att det var bättre att han körde fullt ut med oss och så kunde vi ta ett beslut om vi ville jobba vidare med honom. Men när han kom tillbaka efter två veckor i Kristianstad hade han fått en fotskada. Han försökte men kunde inte prestera, säger Billy Magnusson.
Han genomförde då rehabilitering i BoIS regi.
– Vi sa att han skulle få en ärlig chans att visa upp sig – om han skulle sköta sin rehab. Det var också ett test för att se om han är beredd att satsa. Han skötte det exemplariskt och nu har han kört för fullt med oss i fyra veckor. Då passade det bra att få in honom i en match, säger Billy Magnusson.
Billy Magnusson har varit idrotts- och mattelärare för Patrick Nwadike och hade även honom i träning med BoIS A-lag säsongen 2016. När Patrick Nwadike var 15 år tränades han av Max Mölder, i dag assisterande tränare i A-laget.
– Det är en helt ny människa mognadsmässigt, den polletten har vi väntat på. Jag ska inte garantera att vi får den utveckling vi vill men förutsättningarna är betydligt större nu än om du som människa inte har helheten, säger Billy Magnusson.
Hur är han som spelare?
– Han har väldigt bra fysiska egenskaper, men är ändå relativt snabb för att vara så stor. Han är även en skön bollspelare, han är modig med bollen utan att vara dumdristig. Han har bra blick för spelet, vi kan använda honom i en speluppbyggnadsfas där du vill spela dig igenom. En rejäl försvarare som redan är en bra fotbollsspelare, därför har han spelat en del mittfältare också.
BoIS har sedan tidigare Philip Andersson och Viktor Wihlstrand som ett till synes givet mittbackspar. Luka Petrovic har åldern inne för spel i U19-laget och Jesper Lernesjö konkurrerar kanske främst som vänsterback.
I fjol spelade Patrick Nwadike femton matcher, varav fjorton från start, när Wormo åkte ur division 3. Han gjorde två mål. Säsongen innan dess gjorde han bara ett framträdande i division 3.
Gå till toppen