Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gigantisk mus flöt in i Hongkong

Skulpturen "Kaws:Holiday' bogseras in i Victoriahamnen i centrala Hongkong.Bild: Kin Cheung
En jättelik flytande skulptur av konstnären Kaws bogserades in i Hongkongs hamn inför ögonen på nyfikna åskådare under fredagen.
Skulpturen "Kaws:Holiday" är hela 37 meter lång och föreställer figuren Companion, en återkommande karaktär i den amerikanske konstnären Kaws (Brian Donnelly) repertoar. Den påminner om en känd Disney-mus men istället för ögon har den kryss.
Skulpturen är på plats i Hongkong med anledning av en konstfestival och kommer att stanna i hamnen i stadens centrala affärsdistrikt till slutet av mars.
Brian Donnelly själv tycker att det passar bra att ha ett såpass avslappnat konstverk på plats i den hektiska mångmiljonstaden, enligt AFP. Han hoppas att hans skulptur – där den ligger på rygg och flyter – kan hjälpa människor att slappna av.
– Jag tänkte på vad som, för mig, är en riktigt avslappnande position. Det är då du kan koppla av och titta upp på himlen och inte tänka på något annat, sade Donnelly till AFP.
Gå till toppen