Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thomas Frostberg: Swedbank tycks inte ha förstått krisens allvar

Swedbank ska göra "en djupare analys" för att "förbättra sin förmåga att stoppa finansiell brottslighet" och inrättar en specialenhet för underrättelsearbete kring sådana brott. Detta är alltså samma bank vars vd upprepade gånger hävdat att de inte har några problem med penningtvätt. Trovärdigheten i krishanteringen lämnar en del övrigt att önska.

Förre finansmarknadsministern Peter Norman (t v) sitter tillsammans med ordförande Lars Idermark (t h) i Swedbanks styrelse, som uttryckt fortsatt förtroende för vd Birgitte Bonnesen.Bild: Pressbilder Swedbank
Exakt vad som har hänt i Swedbanks baltiska verksamhet är nästan omöjligt att veta, även för den som minutiöst följt de senaste veckornas nyhetsförmedling efter avslöjandet om misstänkta transaktioner kopplat till den betydligt större penningtvättshärvan i Danske Bank.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen