Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hemvändande backen fortsätter i BoIS-elvan

Ytterbackarna Jonathan Asp och Kofi Yeboah Addae saknas mot Rosengård. Jesper Lernesjö blir kvar i startelvan.
– Han blir bättre hela tiden, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.

Kofi Yeboah Addae, till vänster, kom till Landskrona BoIS från Rosengård tidigare i år men är nu skadad. Jesper Lernesjö får fortsatt förtroende som vänsterback.Bild: AVDO BILKANOVIC
Efter 4–0 mot Halmia i tisdags åker Landskrona BoIS till Borstahusens konstgräsplan för att träningsspela mot Rosengård under lördagen. Division 2-laget har tidigare under försäsongen spelat i Svenska cupen där de inte lyckades ta poäng i en grupp med Häcken, Brommapojkarna och Brage.
– De har Mladen Blagojevic som tränare vilket brukar innebära att det är ett intensivt lag som spelar fin fotboll. Det finns nog en del likheter mellan oss och dem, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
– Det är tredje matchen på kort tid med mycket träning och även teambuilding, jag hoppas att vi kan hålla uppe prestationen. Men vi får jobba hårt för det.
Alexander Tkacz och Granit Stagova är sedan tidigare långtidsskadade och Max Mårtensson har en bit kvar till comeback efter sin lårskada. Joel Sundström klev av mot Halmia och är ett frågetecken, men förväntas vara med i truppen. Kevin Jensen och Emil Jönsson var med på teambuildingresan i Berlin men åkte direkt efter det till Bosön för träningsläger med P01-landslaget. De börjar på bänken.
Kofi Yeboah Addae klev av mot Halmia på grund av en känning i baksidan av låret. Han är inte med mot sin före detta klubb Rosengård och Jonathan Asp har inte börjat träna för fullt efter sin vadskada.
Det gör att Jesper Lernesjö, som är tillbaka i BoIS efter flera säsonger i Högaborg, på nytt startar som vänsterback. Mot Halmia gjorde han sin andra hela match för året.
– "Jeppe" är en grym karaktär och kan spela både vänsterback och mittback. Han blir bättre hela tiden, är han bara skadefri är han absolut ett tänkbart startalternativ även när alla andra är friska. Han konkurrerar fullt ut, säger Billy Magnusson.
Mittbacken Patrick Nwadike, som förväntas bli klar för BoIS under fredagen, är med i truppen.
Gå till toppen