Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK förlorade – får ny chans i ny kvartsfinal

Örkelljunga förlorade för tredje gången i rad mot Hylte/Halmstad och därmed hela den kvartsfinalen. Nu väntar andra chansen – i en ny kvartsfinal.
– Spelet vi hade i de två sista seten kommer att kunna räcka till att gå till en final, säger spikern Peter Lundgren.

Trots att ÖVK förlorade också den tredje kvartsfinalmatchen mot Hylte/Halmstad är man kvar i slutspelet. Spikern Peter Lundgren tror att spelet kan räcka till final.Bild: MATHILDA AHLBERG
Kvartsfinal 3:5
Hylte/Halmstad 3
ÖVK 1
(25–21, 25–13, 22–25, 29–27)
Hade det varit som under tidigare säsonger hade det varit rullgardinen ner och godnatt för ÖVK efter att ha förlorat tre raka matcher i kvartsfinalen, mot de regerande mästarna Hylte/Halmstad.
Men systemet efter grundserien är omgjort och därför är ÖVK fortfarande kvar i slutspelet. Nu får man invänta segraren i åttondelsfinalen mellan Sollentuna och Vingåker, och därefter ta sig an en ny kvartsfinal – i bäst av tre matcher. Hylte/Halmstad är klart för semifinal.
– Vi får en annan resa. Det lutar väl åt Sollentuna, som vi har revansch att utkräva på, säger Peter Lundgren.
ÖVK har förlorat samtliga tre matcher mot Sollentuna under säsongen så det är inga vunna matcher på förhand.
I den tredje kvarten mot Hylte/Halmstad var ÖVK, för att vara krass, lost i de två första seten för att sedan lyckas uppträda som ett nytt lag. Tredje setet till ÖVK och det fjärde blev dramatiskt.
Vid ställningen 23–23 drog Peter Lundgren till med ett serveess och ÖVK hade setboll för att kvittera till 2–2 i set. Men Hylte/Halmstad räddade den och vann också bollen därpå fram till en första matchboll. ÖVK bet sig fast. En andra matchboll. ÖVK klarade den också. Vid 26–26 och smash av Hylte/Halmstad jublade ÖVK-spelarna och trodde den var ute. Men bollen dömdes inne.
ÖVK överlevde den tredje matchbollen och 27–27.
Vid 28–27 upprepades historien. ÖVK tyckte att Hylte/Halmstads serve gick ut. Det tyckte inte domaren utan signalerade ett servess till 29–27.
– Man får kolla på det i efterhand. På alla bollar som är nära att gå ut eller sitter lite grann är det klart att man försöker påverka domaren lite, det är så det fungerar, säger Peter Lundgren.
Han tänker att det fortfarande är fullt möjligt att gå riktigt långt.
– Det är klart att vi måste tro på det. Visst, vi har förlorat tre matcher och bara vunnit ett set så andra kanske inte ser på det så. Men som vi spelade nu under andra halvan av matchen, och kan vi ta med oss det spelet, ser jag det absolut som en bra möjlighet att kunna gå till en final.
– Volleyboll är en fruktansvärt mental sport att ha momentumet på sin sida så det gäller att vi kan få det direkt, eller komma in i det snabbare i alla fall.
Gå till toppen