Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Silvermedalj för elever från Rönnowska på gymnasie-SM

Det blev en lyckad helg för Noah Karlsson och Ellen Åberg från Rönnowska när de i helgen tävlade på gymnasie-SM i Grythyttan. De båda kammade hem silvermedaljen i serveringsklassen.

Noah Karlsson och Ellen Åberg från Rönnowska tog hem en silvermedalj på gymnasie-SM i Grythyttan.Bild: Britt-Mari Olsson
I helgen tävlade framtidens stjärnor i besöksnäringen i gymnasie-SM i Grythyttan. Tävlingsgrenarna som stor på programmet var kök, servering, turism och hotell.
För två av deltagarna från Rönnowska blev det en minnesvärd helg. Ellen Åberg och Noah Karlsson tog nämligen hem en silvermedalj i klassen servering.
– Det gick väldigt bra för dem. Och det var hårfint nära att de vunnit guld, säger läraren och lagledaren Gunilla Wallin från Rönnowska.
Vann guldmedaljen gjorde Julia Ganerud och Karolina Anurova-Prykhodko från Internationella Hotell- och Restaurangskolan i Stockholm.
Ellen Åberg och Noah Karlsson fick bland annat ta sig an blindprovning av tre vita och tre röda viner, servering av sex gäster, drinkblandning samt tranchering av kyckling och filea en röding.
Gymnasie-SM arrangerades för 25:e gången och yrkeselever från hela landet var på plats och tävlade i Grythyttan.
Gå till toppen