Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Se scener ur Game of thrones – med ekorrar i huvudrollen

En välbekant fantasyvärld, men med högst oväntade hjältar. Med fotografen Geert Weggens hjälp tar ekorrar sig an drakar och vålnader i kampen om tronen.

I sex år har fotografen Geert Weggen fotot ekorrar i sin utomhusstudio i jämtländska Bispgården, varje gång med olika fantasifulla teman. Med knapriga nötter lockade han nyligen vilda ekorrar att för en stund bli en del av världens kanske mest populära tv-serie.
– Efter sex år vet jag ganska väl vad de gör och inte gör. Allt handlar om var jag lägger maten. Om jag vill att ekorren ska sitta långt fram på draken måste jag lägga maten ovanpå huvudet. Och lägger jag lite mat bakom draken äter de först den, sedan klättrar de upp bakifrån. Ibland kan det ta fem dagar innan jag har min bild, säger Geert Weggen till DN.
– Jag gillar naturligtvis ”Game of thrones”, annars skulle jag inte ha gjort serien. Och nu är det sista säsongen, så det blev ett sätt att hedra serien, säger Geert Weggen till DN.
”Game of thrones” sista säsong börjar sändas i mitten av april på HBO Nordic.
Missa inga djurnyheter – följ Djurbladet på Facebook.
Gå till toppen