Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Åstorps kommunchef får sparken: ”Svårt att samarbeta”

Lena Mårtensson Stenudd har sagts upp som kommunchef i Åstorps kommun med omedelbar verkan.
– Vi har blivit oeniga om ledarfrågor och framtidsfrågor, säger Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lena Mårtensson Stenudd. Arkivbild.Bild: Lars Möller
Beslutet togs av kommunstyrelsen på torsdagen och meddelades till de anställda i kommunen senare på eftermiddagen via mejl.
– Det har handlat om organisationsfrågor och många andra frågor om hur vi utvecklar kommunen framåt. Alltihop mynnade ut i att vi var överens om att agera på det här viset, säger Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande.
Läs också Kommunchefen utsatt för kritik – men förstår ingenting
Lena Mårtensson Stenudd säger att hon är förvånad över beskedet.
– Han [Ronny Sandberg, red. anm.] tycker väl att jag gör för mycket. Men vill man inte se framtiden, vill man inte se det som står för dörren och ta tag i det, då ska jag inte vara i Åstorps kommun. Jag har inte tid och lust att vara hos en arbetsgivare som inte vill något, säger hon, och fortsätter:
– Ingen människa är felfri och jag har mina fel och brister, men jag vill väl för mycket.
Lena Mårtensson Stenudd har arbetat som kommunchef sedan september 2015. Tills en ny chef har rekryterats träder HR-chefen Paul Eklund in som tillförordnad kommunchef.
Något avgångsvederlag är ännu inte förhandlat.
– Det blir en förhandlingsfråga och där är vi inte framme ännu. Det kommer lösa sej den närmaste veckan, säger Ronny Sandberg.
Gå till toppen