Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera års fängelse och utvisning för narkotikapar

I början av november stoppade tullen i Helsingborg ett par som kom till Helsingborg med färja från Helsingör. I bilen hittade de ett drygt kilo heroin samt över 200 000 norska kronor i kontanter.
Paret döms nu till fängelse och utvisning.

Ett drygt kilo heroin hittades av tullen i en resväska i bakluckan på parets bild.Bild: Tullverket
Det rör sig om en man i 40-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern som rest från Köpenhamn mot Norge via Helsingör. När de anlände med båt till Helsingborg blev de stoppade av tullen som gjorde narkotikafyndet i parets bil.
Mannen och kvinnan döms nu till fängelse i fem respektive fyra år. De båda ska också utvisas. Mannen har erkänt att han gjort sig skyldig till narkotikasmuggling, men menar att den inte ska anses som grov då han trott sig smuggla cannabis.
Kvinnan ska enligt båda ha saknat kännedom om att det fanns narkotika i bilen. Men, då deras uppgifter om varför de gjort resan inte stämt överens samt att de tidigare under dagen haft en ”narkotikarelaterad chattkonversation” valde tingsrätten att döma båda för brottet.
I samma väska som narkotikan låg även 200 500 norska kronor.Bild: Tullverket
I domen står det: ”Det kan istället utifrån de faktiska omständigheterna kring de tilltalades resa hållas för visst att kvinnan var väl medveten om narkotikan i bilen och att hon genomförde smugglingsresan gemensamt och i samråd med sin make.”
Gå till toppen