Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fullmatad skånsk släktforskardag

Skånes Släktforskarförbund gör nu allt för att locka besökarna till Arkivcentrum Syd i Lund under lördagen.

Det är skånsk släktforskardag i Arkivcentrum Syd i Lund under lördagen.Bild: Roland Classon
Det är ett fullmatat program som Skånes Släktforskarförbund presenterar i samband med lördagens stämma den 30 mars i Arkivcentrum Syd i Lund.
Det blir helt enkelt en skånsk släktforskardag.
Dels är det en utställning mellan klockan 9.30 och 13.30 och dels bjuds det på tre intressanta föredrag, allt för att locka så många besökare som möjligt.
Här är de tre som föreläser under lördagen:
Rolf Johansson, Sollentuna, författare och släktforskare, håller föredrag på temat ”Skräddare och äventyrare” och om den bok han nyligen gett ut. Rolf Johansson kommer att berätta hur han gick tillväga för att ta fram information för att kunna skriva en spännande emigranthistoria i romanform, allt nära kopplat till traditionell släktforskning.
Peter Ullgren, docent i historia vid Lunds universitet, föreläser om ”Breven som inte kom fram”. Föredraget handlar om Karl XII:s soldater i Norge 1716-1718 och om den bok han nyligen gav ut.
Jan-Eric Bruun, 1:e arkivarie vid Landsarkivet i Lund, föreläser om "Tore Hedin, polisen som blev Sveriges värste massmördare".
Och den som vill vet mer om hur man släktforskar i Danmark kan se fram emot ett föredrag av experten Henning Bender lördagen den 13 april, även detta i Arkivcentrum Syd i Lund.
Arkivcentrum Syd, där Landsarkivet har sina lokaler, har adressen Porfyrvägen 20 i Lund.
Skånes Släktforskarförbund
Gå till toppen