Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Earth Hours ljus har brunnit ut i Helsingborg

Tidigare år har Helsingborgs stad uppmärksammat Earth Hour genom att bland annat dela ut stearinljus och vägleda köttätare in i det vegetariska köket. Men när hushållen släcks ner på lördag lyser kommunen med sin frånvaro.

Helsingborgs stadsbibliotek uppmärksammar "Jordtimmen" med en föreläsning av EU-parlamentarikern Bodil Valero.Bild: Hussein El-alawi
— Vi har inget planerat för Earth Hour i år men vi jobbar med klimatfrågan hela tiden, säger Linnea Folkesson, som är projektledare på Helsingborgs stadsförvaltning.
Att vegovägledningen uppmärksammades förra året i samband med "jordtimmen" förklarar hon med att det var då som den lanserades. Kommunens vägledning till ett klimatsmart liv pågår fortfarande.
— Vi ska ha en föreläsning om klimatsmart mat i nästa vecka som heter Portionen under tian, och i förra veckan hade vi en föreläsning om tågsemester, säger Linnea Folkesson.
Earth Hour infaller alltid den sista lördagen i mars och då uppmanas människor världen över att släcka ner sina hushåll, för att uppmärksamma klimatfrågan. Även om inte Helsingborgs stad står för några publika arrangemang under dagen, så finns det initiativ från andra håll.
EU-parlamentarikern Bodil Valero och forskaren Kjell Mårtensson håller en föreläsning på Helsingborgs stadsbibliotek klockan 11:30, och två timmar framåt. De ska prata om klimatförändringarnas påverkan på världens konflikter.
Efter föreläsningen följer en debatt ledd av Mattias Goldmann från tankesmedjan Fores. Eventet arrangeras av Naturskyddsföreningen, Röda korset och Fredskulturnätverket.
Linnea Folkesson säger att Helsingborgs stad jobbar med klimatfrågor året runt.Bild: Privat
Gå till toppen