Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

PL-tränarna öppnar för att avbryta matcher

Chelseas tränare Maurizio Sarri vill se krafttag mot rasism inom fotbollen. Arkivbild.Bild: Martin Rickett/AP/TT
Flera av de mörkhyade engelska landslagsspelarna blev utsatta för rasistiska tillmälen under EM-kvalmötet med Montenegro.
Nu sätter den engelska fotbollseliten ner foten.
Inför helgens omgång i Premier League pratar flera tränare om att agera för att få bort rasismen från läktarna. Ett alternativ som har lyfts upp är att gå av planen och vägra spela.
– Vi skulle kunna göra det (gå av planen), ja, säger Manchester Citys tränare Pep Guardiola.
– Fotbollen är ett starkt vapen för principer om grundläggande mänskliga rättigheter. Folk säger att man inte kan blanda ihop fotboll och politik, men det är inte sant. Skulle vi gå ihop som grupp och markera så är det ett sätt att få till en förändring, fortsätter han.
Chelsea-tränaren Maurizio Sarri vill se en ny regel med möjligheten att tillfälligt stoppa matcher om spelare blir utsatta.
– Vi behöver en regel, för alla ligor, för all fotboll. En regel som tillåter oss att avbryta en match. Det finns korkade människor i alla länder, det är ett stort problem. Vi måste göra något annorlunda, kanske börja med att avbryta matchen i tio minuter.
Gå till toppen