Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avstängning och böter efter huvudtackling

Frölundas Simon Hjalmarsson stängs av i sex dagar och får böta för den uppmärksammade tacklingen på Malmös Emil Sylvegård.

Malmös Emil Sylvegård och Frölundas Simon Hjalmarsson. Bilden från i måndags och kvartsfinal nummer två.Bild: Andreas Hillergren/TT
Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd bedömer tacklingen som ”checking to the head” och stänger av Hjalmarsson under perioden 30 mars till 4 april. Hjalmarsson ska dessutom betala 23 750 kronor i böter. Disciplinnämnden lyfter bland annat fram den stora skaderisken.
Tacklingen skedde i kvartsfinalmatchen i SHL i fredags i Malmö arena.
”Efter 7.23 i tredje perioden kämpar Malmöspelaren Emil Sylvegård och Samuel Fagemo i Frölunda om pucken och kommer från långsidan och åker ner i rundeln. Frölundaspelaren Simon Hjalmarsson kommer in som tredje man och tacklar Sylvegård i huvudet. Sylvegård har ingen möjlighet att skydda sig mot tacklingen”, skriver shl.se.
Frölundacentern åkte dock endast ut i två minuter för charging, ett beslut som domarna i efterhand ångrade.
– Det skulle varit fem minuter, sade domaren Mikael Holm till Expressen.
I och med avstängningen missar Hjalmarsson resten av kvartsfinalserien, som spelas i bäst av sju. Frölunda leder över Malmö med 3–1 i matcher. Nästa match spelas i Göteborg på söndag.
Gå till toppen