Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är Örkelljungas besked i tränarfrågan

Tony Westman har haft tuffa förutsättningar, men ÖVK vill gärna att han stannar.

Tränaren Tony Westman får mycket beröm för sitt arbete och nu vill klubben förlänga hans kontrakt.Bild: MATHILDA AHLBERG
Säsongen är inte slut, under söndagen väntar en ny kvartsfinalrunda mot Sollentuna, men klubbledningen i Örkelljunga har redan bestämt sig. Målet är att behålla Tony Westman som tränare även framöver.
– Vi har inte hunnit snacka framtid än, men vi är väldigt nöjda med det jobb Tony gjort hos oss. Med tanke på förutsättningarna har han gjort det mycket bra och från spelarna har vi bara positiva signaler, säger sportchefen Robin Andersson.
Tony Westman, fostrad i klubben men under många år volleybolltränare på andra håll, blev klar för det här uppdraget i ett väldigt sent skede. Men i år hoppas ÖVK-ledningen att tränarfrågan ska vara löst betydligt tidigare.
– Nu är alla så inne i det, under slutspelet, men jag hoppas att vi kan ta ett snack i slutet av nästa vecka, eller i kanske veckan därpå, säger Robin Andersson.
Tony Westman själv ser gärna också en fortsättning i Örkelljunga, även om han inte hört något från klubben.
– Jag gick inte in i det här, bara för att stanna ett år, säger han. Jag har redan idéer om hur jag vill bygga ett nytt lag, vi behöver ju få in en hel del nytt, så jag vill gärna köra vidare.
Nu gäller det i första hand att slutföra vårens spel och efter tre raka förluster mot Hylte/Halmstad får ÖVK en ny chans att leva vidare i SM-slutspelet.
– Vi har haft problem med Sollentunas lite annorlunda spel och inte lyckats slå dem den här säsongen. Men även om vi mest fokuserar på vårt eget är vi också bättre förberedda på deras, försäkrar Tony Westman inför söndagens match, som spelas i den gamla idrottshallen eftersom Forum varit uppbokad sedan länge.
Kvartsfinalerna mot Sollentuna avgörs i bäst av tre och returen spelas på tisdag. Krävs en tredje match går den på torsdag, i Örkelljunga. Segraren möter Linköping i semifinal.
Gå till toppen