Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Långlivat Helsingborgsgym får nya ägare

Studio Aktiverum i Helsingborg får nya ägare. Naprapaten och entreprenören Robert Jäderkvist som idag driver klinik i fastigheten blir ny majoritetsägare.

Aktiverum slog upp portarna 1991. Sju år senare tog Staffan Falkengren över som ägare. Han har utvecklat verksamheten i flera steg och är idag styrelseordförande i bolaget, som omsätter drygt 20 miljoner kronor och har 18 anställda.
Olle Lindström och Robert Jäderkvist tar över som nya ägare på Aktiverum i Helsingborg, Staffan Falkengren säljer.Bild: Privat
Nu säljer han och lämnar över till en ny ägartrio. Robert Jäderkvist blir majoritetsägare. Olle Lindström, som arbetar som instruktör på Aktiverum, samt en tredje finansiär blir minoritetsägare.
Varför tar ni över?
– Vi fick möjligheten och tyckte att det såg intressant ut. Aktiverum blir ett bra komplement till naprapatkliniken som jag drivit här sedan 2012. Kombinationen kan tillföra kompetens om hälsa och träning för båda parter, säger Robert Jäderkvist, som tar över som styrelseordförande i Studio Aktiverum AB.
De nya ägarna räknar inledningsvis med att driva verksamheten vidare som idag.
Aktiverum är en fristående aktör i en bransch med många kedjor.
– Att vara fristående betyder att vi kan göra det vi själva tycker är bäst för verksamheten. Vi är ett bemannat gym och har låg personalomsättning, vilket innebär att vi har kunskap om vad vi håller på med.
Robert Jäderkvist ser en kraftfull utveckling i hela branschen och tror att den fortsätter.
– Hälsotrenden är stark. Människor är mer medvetna om vikten av att röra på kroppen och ett bra sätt är att gå på ett gym, där de kan få hjälp med sin träning, säger han.
Gå till toppen