Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skåne satsar på släktforskarvecka

Varför inte släktforska mitt under sommaren? Så tänker Skånes Släktforskarförbund och bjuder in till en unik satsning.

Skånes Släktforskarförbund tar nu ett annorlunda grepp och satsar på en släktforskarvecka i sommar.
– Med Släktforskarvecka Skåne den 1-6 juli vill vi erbjuda olika aktiviteter för såväl den erfarne släktforskaren som för nybörjaren. Målgruppen är släktforskarintresserade från hela Sverige och internationellt, säger Hans-Göran Nilsson, ordförande i Skånes Släktforskarförbund.
De tretton föreningar som hittills tackat ja till släktforskarveckan är Eslöv-Höör, Göinge, Kristianstad, Kullabygden (Höganäs), Kävlinge, Lund, Mellanskåne, Staffanstorp, Söderslätt, Ystad, Åsbo, Österlen och Ängelholms Släktforskare.
– Förberedelserna fortsätter. Det är ett stort engagemang för vår gemensamma satsning. Föreningarnas dagsprogram är nu i stort sett färdiga. Landsarkivet i Lund deltar också, säger Hans-Göran Nilsson.
Varför vill då Skånes Släktforskarförbund ordna en släktforskarvecka just i sommar? Jo, tanken är att det runt om i landet finns ett stort intresse att i samband med besök i Skåne också kunna släktforska här.
– Vi tror att många vill besöka platser och ta reda på mer om “sina” anors ursprung. Skåne erbjuder dessutom många spännande och intressanta miljöer, museer och upplevelser, säger Hans-Göran Nilsson.
Släktforskarvecka i Skåne
Gå till toppen