Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tiotal bilar förstörda i brand på parkering

Strax före klockan 02 natten till lördagen larmades räddningstjänsten till en parkeringsplats på Dalhem i Helsingborg. Enligt polisen har totalt åtta bilar brunnit på platsen.

Bild: Britt-Mari Olsson
Larmet inkom klockan 01.57 natten till lördagen. Tio minuter senare återkopplade räddningstjänsten till SOS Alarm och uppgav att fem till sex bilar stod i brand på en parkeringsplats på Dalhem i Helsingborg.
– De behöver då förstärkning. Klockan 02.14 har man konstaterat att fler bilar står i brand och det rör sig nu om åtta till tio bilar. Vi har fått jättemånga samtal om detta, boende runt omkring som sett detta och ringt, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm.
Ronnie Lundgren, inre befäl på räddningstjänsten i nordvästra Skåne, sade strax före klockan halv tre att ingen ytterligare spridningsrisk förelåg.
– Hur många bilar det började i vet jag inte, men totalt är det åtta till nio bilar som har blivit förstörda vad jag vet nu. Det verkar som att de har branden under kontroll nu. Sedan är det kanske fler bilar som har fått strålningsvärme som är skadade men en åtta, nio bilar pratar de om i alla fall, säger Ronnie Lundgren.
Strax före klockan halv fyra kunde räddningstjänstens sista styrka lämna platsen. Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar det hela som grov skadegörelse. Vid fyratiden på morgonen slog man också fast att åtta bilar brunnit totalt.
Hur det exakta händelseförloppet har sett ut var vid 06-tiden på lördagsmorgonen ännu oklart.
– Man kan inte säga vilken bil det har börjat brinna i. Tre bilar är så hårt ansatta av brand att man inte kan säga att det är den ena eller den andra som har börjat brinna, säger Thorsten Persson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.
Polisen kommer inte att genomföra någon teknisk undersökning på platsen.
– Bevisen brinner bokstavligen upp för oss, alla fingeravtryck och sådant smälter, säger Thorsten Persson.
Vid 06-tiden fanns fortfarande ingen misstänkt i ärendet. Ingen person ska ha kommit till skada.
Gå till toppen