Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Familjeföretag med känsla för plastdetaljer blev årets företagare

2018 års företagare ser inte utmärkelsen som sin egen vinst, utan som ett bevis på hela företagets hårda arbete.

Det var riktig feststämning bland pristagarna under Landskronas näringslivsgala. Bild: David Elg/Moob
Lördagen den 30 mars var det dags för årets upplaga av Landskronas näringslivsgala. Festligheterna ägde rum på Örenäs slott och priser delades ut till företag i ett flertal kategorier under kvällen.
En av de stora vinnarna var Roger Holmstedt, vd för Roma plast AB, som fick ta emot Företagarna Landskronas pris Årets företagare 2018.
– Jag har inte riktigt hunnit smälta det än, men jag är stolt och hedrad, säger han när tidningen ringer honom på söndagsförmiddagen.
Roma plast AB tillverkar plastprodukter utifrån kunders önskemål med hjälp av formsprutning och extrudering. Företaget har kunder från norr till söder, och även utomlands.
– Mina föräldrar startade företaget 1972. Min far var trädgårdsmästare från början, så man kan väl säga att det var ett ganska stort hopp till plastproduktion, berättar Roger Holmstedt.
Företaget ligger i Asmundtorp, på samma plats som när det startade för 47 år sedan.
– Mina föräldrar var tidigt ute med plastproduktion, och vi har hållit jämna steg med utvecklingen sen dess. Det ligger rätt i tiden att hålla tillverkningen på lokal nivå, så att kunderna slipper de långa transporterna från till exempel Asien, säger Roger Holmstedt.
När visste du att du ville gå i dina föräldrars fotspår?
– Jag hjälpte till på företaget en hel del när jag växte upp, men att jag skulle bli plastarbetare var väl aldrig någonting jag tänkte. Sen började jag jobba här 1987 efter att jag gjort militärtjänstgöringen, och sen blev jag kvar. Och jag ångrar mig inte det minsta.
Vad betyder den här utmärkelsen för Roma plast AB?
– Man blir stolt. Det ska bli fantastiskt spännande att få berätta det här för medarbetare på måndag. Vi är ett starkt team där alla är lika delaktiga i företaget. Så det här är vårt gemensamma pris, avslutar en nöjd Roger Holmstedt.
Fakta

Därför utsågs Roma Plast AB till årets företagare 2018

Företagarna Landskronas motivering lyder:

”Med stor kunskap och stolthet driver årets företagare familjeföretaget vidare i andra generationen.

Företaget startade 1972 och 30 år senare byggdes lokalerna om för att passa dagens produktion ännu bättre. Tack vare hans stora teknikintresse har företaget i dag en modern maskinpark som är utrustad med robotar och övervakningssystem.

Man står väl rustad för att möta det krav som ställs på plastindustrin och är ett legoproducerande företag med kunder i hela Sverige, men jobbar gärna lokalt.

Att företagaren tar väl hand om sina anställda vittnar de mångåriga medarbetarna om. Här hittar du medarbetare som har varit företaget trogna i 20 år."

Fakta

Här är vinnarna i övriga kategorier

Årets Rookie: Moob AB

Motivering:

”Moob är ett företag som har mod, visioner och som sticker ut. Man har en passion för Landskrona, brinner för att bidra till utvecklingen och gärna tillsammans med andra. De tar med lika stort engagemang uppdrag i LA (Landskrona) som LA (Los Angeles) och lockar fler att etablera sig i Landskrona.”

Årets Dragare i Stadskärnan: Hartford Rederi AB

Motivering:

”Hartford Rederi AB är ett företag som lyfter fram något unikt som är okänt för många, som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona och som bidrar till att skapa fler upplevelser och förstärker stadskärnans koppling till havet.”

Årets Jobbskapare: Borg Warner Sweden AB

Motivering:

”BorgWarner Sweden AB är ett företag som är lite av en doldis lokalt, trots sitt ursprung i staden, men välkänt globalt, som verkar i en traditionell bransch och ligger i framkant med sin teknik. De lockar personal från universiteten i hela regionen, har skapat ett 80-tal nya arbetstillfällen och säkerligen också inflyttning.”

Årets hederspris: Brinova Fastigheter AB

Motivering:

”Årets hederspris går till Brinova Fastigheter AB som har ett stort engagemang för stadskärnans utveckling och visat mod genom att satsa på Landskrona och därmed bidragit till att fler vill investera i staden.”

Årets arbetsgivare: STR Service AB

Motivering:

”STR Service AB är ett företag som månar om sin personal, skapar trivsel på arbetsplatsen utöver det vanliga, och sätter värde på tillit och personlig utveckling. Det är ett företag med Landskrona som utgångspunkt, men som har hela Sverige som marknad inom sin bransch.”

Gå till toppen