Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slitna ÖVK-are vägrar ge upp SM-hoppet

Filip Nilsson är sliten och han har ont i stora delar av kroppen – men ÖVK-liberon vill fortsätta sin säsong ett tag till.

ÖVK-liberon Filip Nilsson, och alla hans lagkompisar, slet förgäves och nu krävs två raka segrar för att säsongen ska leva vidare.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-kvartsfinal 1:3
Örkelljunga-Sollentuna 2-3
Högertummen var tejpad, ena knäet hårt lindat och mellan bollarna knådade han själv ryggen med liniment.
Det är många ÖVK-are som är slitna just nu, men trots den blytunga förlusten mot Sollentuna vägrar Filip Nilsson och hans lagkompisar ge upp.
– Vi är ett litet gäng och trots att det kanske gör ont på några ställen måste vi spela. Men det bara triggar oss ännu mer, vi ska visa alla att vi klarar det här, säger Örkelljungas libero efter dramat inne i den gamla idrottshallen.
Det är klart att den här smällen svider, helt säkert mer än alla de skavanker som kanske också stör så här i slutspurten av en jobbig säsong. Filip Nilsson är till exempel ensam libero i ÖVK-truppen, så han har fått enormt mycket speltid.
– Jag har precis stukat foten också, men skadorna är inget man tänker på. Det är bara att bita ihop och nu har vi helt enkelt inget val. Nu måste vi vinna på tisdag, inser den 22-årige försvarsspecialisten.
Sollentuna har nu fyra raka segrar mot ÖVK, den här säsongen, men Filip Nilsson menar själv att den här matchen var ett solklart bevis på att NV-skåningarna kan vända på det här. I andra och fjärde set var hemmagrabbarna faktiskt överlägsna; 25–13 oh 25–16 säger det mesta, men det hjälper ju föga.
– Det visar ändå vad vi kan, tycker Filip Nilsson, När vi spelar som vi ska, när serven och mottagningen fungerar, då är vi bättre. Så visst, vi kan slå Sollentuna i två raka matcher.
I första hand gäller det att vinna borta på tisdag – och sedan måste det bli vinst även på torsdag, om det blir en avgörande match, i Forum.
– Vi flyger upp på tisdag förmiddag, för att få så bra förutsättningar som möjligt, berättar tränaren Tony Westman. Och jag tror förstås också på att vi kan vända, nu var det servemottagningen som föll ihop, framförallt i det femte setet.
Att det svängde rejält är setsiffrorna; 31–33, 25–13, 22–25, 25–16 och 8–15, lysande bevis på och volleybollens tillfälliga återkomst till idrottshallen blev inte som många hoppats. Faktum är ändå att vi fick se en SM-match med känslor, nästan som på den gamla goda tiden.
Ibland gick det till och med över gränsen, som när Sollentuna hånade Tomas Vilimas framme vid nät.
– Jag tycker ändå aldrig att det spårade ur och det är ju sådana här matcher man vill spela, kommenterar Filip Nilsson. Det är härligt med känslor och jag tror att det också kan trigga oss.
Gå till toppen