Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tung ÖVK-slut i försenad SM-kvart

Örkelljunga spelade riktigt bra – men bara i två av de fem seten.

ÖVK-anfallarna Tomas Vilimas (17) och Peter Lundgren (10) var stundtals riktigt strålande, men det hjälpte inte.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-kvartsfinal 1:3
Örkelljunga-Sollentuna 2–3
Gästerna blev försenade, sedan de fastnat i en trafikolycka på E4-an utanför Örkelljunga, och efter en dramatisk femsetare blev det här en riktig maratonföreställning när ÖVK och volleybollen återvände till den gamla idrottshallen. Mer än tre timmar efter utsatt starttid sattes dock punkt och efter en väldigt svängig drabbning vann Sollentuna med 2–3 i set; 31–33, 25–13, 22–25, 25–16 och 8–15.
ÖVK var totalt överlägset – men bara i de två seten laget vann. Annars var Sollentuna bästa laget och det hjälpte inte att veteranerna Peter Lundgren, som fick pris som bäste hemmaspelare, och Tomas Vilimas, som svarade för 33 poäng, storspelade.
Den här ”extra” kvartsfinalrunda avgörs i bäst av tre matcher. Sollentuna har hemmatch på tisdag och blir det en tredje och avgörande fight spelas den på torsdag, inne i Forum i Örkelljunga.
Gå till toppen