Annons

Annons

Annons

Annons

Aprilskämt

April, april – Helsingborgs paradgata ska inte grävas upp igen

Satte du morgonkaffet i vrångstrupen när du läste att grävandet i centrum fortsätter i ytterligare två år? Lugn. Det var bara ett skämt.

Här var ett av ställena där man nyligen gjort provgrävningar för att undersöka markförhållandena och risken för gasfickor. Eller hur det nu var med den saken...

Bild: ulf kristiansson

Annons

Under lång tid har helsingborgarna fått dras med trafikomläggningar i centrum. I juni ska allt vara klart. Att på upploppet förlänga den plågan med två år på grund av läckande gamla gasolledningar och fellagda gatstensmönster blev årets aprilskämt i Helsingborgs Dagblad.

Och en del gick faktiskt på det – i alla fall i några ögonblick.

"Gjorde först ont i magen, sedan kändes det mycket bättre, när man insåg vilken dag det var...", skrev en lurad på hd.se:s Facebooksida.

"Gick nästan på det tills jag såg lösningen med vägtullarna", skrev en annan.

"Nu detta ! Först lasarettbygget sedan ytterligare fördröjning av det andra dårbygget. Vad är det för galenskap i kommunens planering", skrev en som verkligen blev lurad tills någon vänlig själ i kommentarstråden upplyste om vilken dag det var.

Annons

"Den var go! Men för övrigt har jag nog rätt", svarade den lurade.

Annons

Många tycktes också uppskatta skämtet, eller som någon skrev, "Vi kan inte göra mer än att skratta åt allt kaos som varit".

"Ni tar 1 April till en helt annan nivå. Stänga gatan i två år liksom. Bra jobbat.", var en annan kommentar.

Någon annan hoppades dessutom på att förseningen av lasarettsbygget, som tidningen skrev om för några dagar sedan, också skulle vara ett aprilskämt...

Den språkintresserade kunde möjligen ha avslöjat skämtet på namnen på de intervjuade. Geologen Laura Huijaamallas efternamn betyder nämligen lura på finska. Och namnet på den polska underentreprenören Pierwszy Kwiecień betyder första april...

Många andra medier passade också på att dra en vals under dagen.

På Sydsvenskan presenterades polisens nya vapen mot brottsligheten. Övervakningskameror hängande i ballonger förankrade i höga byggnader runt om i Malmö. Dels för bättre övervakning och dels för att slippa den dånande polishelikoptern...

Ystads Allehanda kunde berätta att planerna på en tennisturnering vid Svaneholms slott fått fart igen efter att det hittats ett gammalt fotografi som visar att det faktiskt spelats tennis där förr. Något som skulle kunna förenkla tillståndsgivningen kring det kulturminnesmärkta slottet. Nu avancerar planerna snabbt.

Annons

Annons

"Flera företag har hört av sig med intresseförfrågningar för att få serva med mat och dryck, till exempel asiatiska Thai Break och dryckesföretaget Deuce bar.", skriver tidningen.

I Trelleborgs Allehanda stod att läsa att några av kommunens palmer som ställs ut varje sommar blivit för stora och nu lottas ut till hugade trelleborgare. Ansvarig på parkavdelningen är Robert Palmér...

Våra danska grannar gillar också att skämta och tidningen B.T. kunde berätta om att nöjesfältet Tivoli i Köpenhamn planerar en attraktion på hög höjd för hundar, komplett med hundsäkerhetsbälten och möjligheten att tillsammans med sin hund uppleva utsikten över den danska huvudstaden.

Att flytta Kronborg slott i Helsingör 100 meter norrut skulle göra en fast förbindelse över Sundet flera miljarder billigare.

Bild: Roland Bengtsson

Helsingör Dagblad kunde avslöja ett riktigt scoop. En ny fast förbindelse till grannstaden Helsingborg skulle bli betydligt billigare om man bara kunde flytta Kronborgs slott 100 meter norrut...

Helsingborgs stad passade också på att skoja med medborgarna. Det gamla stadsvapnet från 1400-talet skulle bytas ut - mot ett föreställande en bulle-med-bulle.

Tidningarnas Telegrambyrå har också listat ett antal aprilskämt för den som vill fortsätta frossa i lurendrejerier denna måndag:

Till toppen av sidan