Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drogpåverkad döms för våldsam krasch

Körkortslös och drogpåverkad kvinna orsakade kaos vid bilbesiktningen. Men hon slipper fängelse.

Kvinnans vårdslösa omkörning orsakade omfattande skador på flera bilar samt ett staket.Bild: POLISEN
Den 30-åriga kvinnan var rejält påverkad av olika narkotiska preparat – tramadol, klonazepam och diazepam. Hon uppgav i senare förhör att hon inte hade något minne av bilfärden, än mindre varför hon befann sig i Svalöv.
Men vittnen minns klart och tydligt vad som hände på Ekebogatan 18 januari 2017 i närheten av bilbesiktningen.
En anställd på bilbesiktningen skulle provköra en kunds bil i området. Han körde på Ekebogatan, en smal gata där två bilar knappt kan mötas.
Då kom en annan bil, med den 30-åriga kvinnan vid ratten, körande efter i mycket hög fart. Den försökte köra om bilen framför som i sin tur hade påbörjat en vänstersväng.
Efter kraschen försökte kvinnan köra ifrån platsen men stoppades av en person.Bild: POLISEN
Då körde hon in i sidan på den andra bilen. Denna slungades i sin tur in i två andra parkerade bilar som fick stora skador. Dessutom förstördes ett staket.
Enligt polisens utredning visade de omfattande skadorna att kvinnan måste ha hållit en mycket hög hastighet.
Efter kraschen försökte kvinnan köra ifrån platsen men stoppades av en annan person som tog hennes bilnycklar.
Kvinnan åtalades för händelsen i Svalöv men också för några andra händelser där brottsplatsen var Lund. Det handlade om två fall av rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott, två olovliga körningar samt grov vårdslöshet i trafik.
Hon dömdes på tisdagen i Lunds tingsrätt för samtliga gärningar.
Kvinnan är dömd flera gånger tidigare men undgår ändå fängelsestraff. Hon döms i stället till villkorlig dom kombinerat med samhällstjänst i 50 timmar.
Hon ska också betala 4 800 kronor i skadestånd för sveda och värk till den besiktningsanställde som fick nackskador.
Dessutom ska hon betala 133 353 kronor för skadorna hon orsakade. Ytterligare ett försäkringsbolag har riktat skadeståndskrav mot kvinnan men eftersom hon inte medgett yrkandet får det avgöras i ett tvistemål.
Gå till toppen