Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Örkelljunga föll i måstematchen

Säsongen är över för Örkelljunga efter ny femsetsförlust.

Passaren Ludvig von Sydow och hans Örkelljunga får ta semester efter att slutspelet tog slut.Bild: MATHILDA AHLBERG
SM-KVARTSFINAL 2:3
Sollentuna 3
Örkelljunga 2
Förutsättningarna var givna. Örkelljunga behövde vinna för att hålla matchserien vid liv.
Sollentuna avgjorde första kvartsfinalen i femte set. Även denna match utvecklades till en maratonrysare. Tyvärr räckte inte ÖVK till.
– Eftersom de vinner båda matcherna så är det ju rätt lag som går vidare. Jag tycker vi hade våra chanser, men vi är inte tillräckligt bra när det gäller. Tar lite felbeslut och så, summerade en av förklarliga skäl besviken ÖVK-tränare, Tony Westman.
Gästerna inledde piggt. Mycket tack vare att passaren Ludvig von Sydow hittade smarta lösningar i anfallsspelet. ÖVK kopplade grepp om första set och ledde med 20–16. Sedan började man slarva och rada upp enkla misstag. Hemmalaget gjorde 9–3 och vann setet.
I andra följdes lagen åt till 15–15. Sedan skruvade Örkelljunga upp tempot och ryckte ifrån till 25–17. Ludvig von Sydow höll fortsatt hög nivå och fick med sig lagkompisarna. ÖVK jobbade lugnt och metodiskt vidare, och såg till att matchen vände.
Men det blev ett avgörande set även denna kväll. Och där slet ÖVK för att förlänga säsongen. Tog första poängen, men det var också enda gången gästerna hade ledningen.
– Killarna gör det jättebra. En sådan som Ludvig [von Sydow] har inte haft en så här stor roll tidigare, men han klarade av det. Fast till slut kom sanningen i fatt oss, konstaterade Tony Westman.
Han pekar på att den tunna truppen gjort att det exempelvis varit tufft att bedriva en kvalitativ träning. Om klubben ska kunna konkurrera fullt ut framöver är detta ett problem som måste åtgärdas.
– Om det är möjligt ser jag gärna en bredare trupp. Jag har redan varit i kontakt med spelare. Så får vi se hur långt vi kommer.
Gå till toppen