Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler företag ska få anställa med subventioner

Emil Källström, Centerns ekonomiskpolitiske talesperson, ser fördelar när företag utan kollektivavtal kan få ta del av subventionerna för nystartsjobben. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har kommit överens om att bredda nystartsjobben. Nu ska fler småföretag utan kollektivavtal få del av subventionerna. Förslaget läggs i vårändringsbudgeten i nästa vecka, skriver Dagens industri (Di).
Till följd av förslaget väntas kostnaderna för åtgärden öka med 80 miljoner kronor i år, 800 miljoner 2021 och 1,1 miljarder 2022.
Slopandet av kravet på kollektivavtal för nystartsjobb fanns med i den lista över punkter som C, L, S och MP kom överens om i januari.
– Nystartsjobben har fungerat bra men det faktum att många småföretag i praktiken varit avstängda från den här möjligheten har varit dåligt, säger Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet, till Di.
Gå till toppen