Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fler företag ska få anställa med subventioner

Emil Källström, Centerns ekonomiskpolitiske talesperson, ser fördelar när företag utan kollektivavtal kan få ta del av subventionerna för nystartsjobben. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har kommit överens om att bredda nystartsjobben. Nu ska fler småföretag utan kollektivavtal få del av subventionerna. Förslaget läggs i vårändringsbudgeten i nästa vecka, skriver Dagens industri (Di).
Till följd av förslaget väntas kostnaderna för åtgärden öka med 80 miljoner kronor i år, 800 miljoner 2021 och 1,1 miljarder 2022.
Slopandet av kravet på kollektivavtal för nystartsjobb fanns med i den lista över punkter som C, L, S och MP kom överens om i januari.
– Nystartsjobben har fungerat bra men det faktum att många småföretag i praktiken varit avstängda från den här möjligheten har varit dåligt, säger Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet, till Di.
Gå till toppen