Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kristersson tillsätter integrationskommission

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.Bild: Simon Rehnström/SvD/TT
Regeringen prioriterar inte integrationsfrågan tillräckligt, anser Moderaternas (M) partiledare Ulf Kristersson och meddelar att han tänker tillsätta en integrationskommission.
I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver Kristersson att den nya kommissionen ska bestå av politiker och experter som under ett år ska arbeta med att ta fram konkreta och genomförbara reformer och lagförslag. En av dem är politikern och författaren Mauricio Rojas.
En utgångspunkt i arbetet är att Sverige behöver en integrationspolitik som fokuserar på att invandrare ska komma in i det svenska samhället, skriver Kristersson.
”Det har länge tvärtom funnits en bärande idé att integration handlar om en 'process från två håll', där invandrare och infödda ska integreras i ett nytt multikulturellt samhälle. Den ansatsen har varit förrädisk och felaktig”.
Gå till toppen