Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LaGaylia Frazier: Hatar tävlingskonceptet

Först skadade sig ”Let's dance”-aktuella LaGaylia Frazier på väg hem från en dansträning. Nu har en gammal knäskada börjat spöka för artisten. – Det händer tråkiga saker i livet, utmaningen är att ta sig igenom dem, säger hon.

LaGaylia Frazier dansar samba i det kommande avsnittet av "Let's dance".Bild: Naina Helén Jåma/TT
”Talang”-domaren och artisten LaGaylia Frazier har under de två första avsnitten av ”Let's dance” placerat sig i det övre skiktet efter juryns bedömning, men en skada som hon drog på sig efter att ha halkat var nära att sätta stopp för hennes medverkan helt. Läkaren bedömde att ingenting var brutet, hon kunde fortsätta öva och skadan har börjat läka. Nu har i stället ett annat knäproblem från fem år tillbaka börjat ge sig till känna.
– Det hinner inte läka och jag hinner inte vila eftersom att vi repeterar nästan varje dag. Men jag hoppas att det är bättre på fredagskvällen och att jag kan dansa av hela mitt hjärta, säger LaGaylia Frazier.
Hon försöker att se positivt på situationen, och berättar att hon hämtar kraft från en inspirationsvideo som hon såg för några dagar sedan, vars budskap var att man blir bra på det man gör. Om man övar på att klaga och vara ledsen så blir man bra på det, om man övar på att sprida glädje så blir man bra på det.
– Saker är lite jobbiga för min kropp nu men jag ska inte öva på att vara ledsen, jag ska öva på att dansa, säger hon.
Under det tredje avsnittet kommer hon att dansa samba tillsammans med Tobias Bader. Förra veckan berättade LaGaylia Frazier märkbart rörd om hur hon som sexåring inte fick dansa balett eftersom hon ansågs vara klumpig, och sade även att hon hade problem med sitt självförtroende. Veckans samba tror hon däremot ”finns i hennes själ” på ett annat sätt än förra veckans tango.
–  Mitt självförtroende har blivit bättre, men när jag står där på dansgolvet känner jag mig fortfarande nervös, säger hon.
Trots att det hittills har gått bra i tävlingen är hon orolig för att åka ut, då det aldrig går att förutspå hur folket kommer att rösta.
– Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska, jag var med i Melodifestivalen två gånger och hatade det. I alla tävlingar ska det alltid vara någon som är bäst och någon som är sämst, jag hatar det konceptet. Jag tycker att man ska försöka släppa taget och bara försöka göra sitt bästa, säger hon.
”Let's dance” sänds fredag 20.00 i TV4.
Fakta

Veckans danser

1. Thomas Ravelli och Jasmine Takacs (paso doble)

Telefonröst: 099 – 41401

Sms: THOMAS till 72400

2. Freddie Svensson och Maria Zimmerman (tango)

Telefonröst: 099 – 41402

Sms: FREDDIE till 72400

3. LaGaylia Frazier och Tobias Bader (samba)

Telefonröst: 099 – 41403

Sms: LAGAYLIA till 72400

4. Sanna Lundell och Aaron Brown (paso doble)

Telefonröst: 099 – 41404

Sms: SANNA till 72400

5. Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal (samba)

Telefonröst: 099 – 41405

Sms: LANCELOT till 72400

6. Kristin Kaspersen och Calle Sterner (vals)

Telefonröst: 099 – 41406

Sms: KRISTIN till 72400

7. Magdalena Forsberg och Tobias

Magdalena och Tobias Karlsson (tango)

Telefonröst: 099 – 41407

Sms: MAGDALENA till 72400

8. Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark (tango)

Telefonröst: 099 – 41408

Sms: DAN till 72400

9. Robin Bengtsson och Sigrid Bernson (vals)

Telefonröst: 099 – 41409

Sms: ROBIN till 72400

10. Linnéa Claeson och Jacob Persson (paso doble)

Telefonröst: 099 – 41410

Sms: LINNEA till 72400

Gå till toppen