Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minskat statligt stöd slår hårt mot små kommuner

När arbetsförmedlingen skär ner väntas kontoren i Åstorp, Klippan och Örkelljunga läggas ner. Men på många orter, även Bjuv och Perstorp, hotas arbetsmarknadsprojekt. ”Jag känner att staten svikit oss” säger Sahand Kousha, arbetsmarknadschef i Perstorp som har högst andel arbetslösa i hela Skåne.

Sahand Kousha är chef för kommunens arbetsmarknadsarbete. Han jobbar också nära näringslivet i Perstorp. Just nu är fem olika projekt på gång, men flera av dem hotas när arbetsförmedlingen aviserat minskat stöd.Bild: Niklas Gustavsson
I Skånes minsta kommun finns också den högsta andelen arbetslösa, över 12 procent. Trots att orten inte haft något arbetsförmedlingskontor på många år har myndigheten varit generös med stöd. Förra året kunde kommunens arbetsmarknadsenhet inviga nya lokaler ett stenkast från torget, där arbetsförmedlingen hyr två kontor för att träffa kunder på plats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen