Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Etiopiskt flygbolag kan skrota Boeingorder

På bilden syns en Boeing 737 Max|8 på den internationella flygplatsen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Arkivbild.Bild: Mulugeta Ayene/AP/TT
Etiopiens statliga flygbolag Ethiopian Airlines överväger att ställa in en order på 25 flygplan av den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max, säger flygbolagets talesperson Tewolde Gebremariam i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg.
Att frågan har väckts beror på att en Boeing 737 Max från bolaget störtade strax efter start i mars. Samtliga 157 ombord omkom i kraschen.
Om flygbolaget beslutar sig för att inte gå vidare med köpet kan det i stället komma att köpa modellen 737 NG. Tewolde Gebremariam säger att Ethiopian Airlines sparar pengar på utbildning, underhåll och reservdelar genom att fortsätta att flyga med 737-serien.
Ethiopian Airlines har köpt flygplan från Boeing sedan 1962, enligt flygbolagets sajt.
Flygplansmodellen Boeing 737 Max var även inblandad i en liknande olycka i Indonesien i oktober i fjol, där 189 människor omkom när Lion Air flight 610 störtade efter starten från flygplatsen i Jakarta.
Gå till toppen