Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Etiopiskt flygbolag kan skrota Boeingorder

På bilden syns en Boeing 737 Max|8 på den internationella flygplatsen i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Arkivbild.Bild: Mulugeta Ayene/AP/TT
Etiopiens statliga flygbolag Ethiopian Airlines överväger att ställa in en order på 25 flygplan av den olycksdrabbade modellen Boeing 737 Max, säger flygbolagets talesperson Tewolde Gebremariam i en intervju med nyhetsbyrån Bloomberg.
Att frågan har väckts beror på att en Boeing 737 Max från bolaget störtade strax efter start i mars. Samtliga 157 ombord omkom i kraschen.
Om flygbolaget beslutar sig för att inte gå vidare med köpet kan det i stället komma att köpa modellen 737 NG. Tewolde Gebremariam säger att Ethiopian Airlines sparar pengar på utbildning, underhåll och reservdelar genom att fortsätta att flyga med 737-serien.
Ethiopian Airlines har köpt flygplan från Boeing sedan 1962, enligt flygbolagets sajt.
Flygplansmodellen Boeing 737 Max var även inblandad i en liknande olycka i Indonesien i oktober i fjol, där 189 människor omkom när Lion Air flight 610 störtade efter starten från flygplatsen i Jakarta.
Gå till toppen