Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fantastiskt felaktigt om framtiden fascinerar Lundaetnolog

Årets upplaga av Humanist- och teologdagarna har temat ”misstag”. En av föreläsarna är Lynn Åkesson, professor i etnologi, som ska berätta om våra misslyckade försök att förutsäga framtiden.

Lynn Åkesson, professor i etnologi föreläser om misslyckade framtidsförutsägelser. Bland dem finns Bengt Feldreich, legendarisk vetenskapsjournalist på SVT, som 1967 spekulerade om framtidens bilar, Microsofts grundare Bill Gates som uppskattade minnesbehovet hos en dator till maximalt 640 kB och fysikern Albert Einstein – som helt avfärdade kärnklyvningen. ”Kommer aldrig att fungera”, sa han 1932. Foto: Lunds universitet.
Minns ni fildelningsdebatten i början av 2000-talet? Arga, unga män som kopplade demokratins, frihetens och internets framtid till möjligheten att fritt ladda ner filmer, spel och programvara.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen