Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kaunitz och Olsson startar nytt förlag

Förläggarna Martin Kaunitz och Thomas Olsson gör gemensam sak och startar förlaget Kaunitz-Olsson. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Förläggarna Martin Kaunitz och Thomas Olsson gör gemensam sak och startar förlaget Kaunitz-Olsson.
”Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse, att starta eget bokförlag. Thomas och jag har samarbetat tidigare och jag känner honom som en oerhört skicklig entreprenör och förläggare, som står för både kvalitet och konstnärlig frihet”, säger Martin Kaunitz i ett pressmeddelande.
Kaunitz-Olsson beskrivs som ett ”kvalitetsförlag för samhällsengagerad litteratur”. I höst ges nio titlar ut, med tonvikt på illustrerat. Utgivningen som sedan är planerad till nästa vår ska innehålla en blandning av textböcker, konstböcker och serier.
Martin Kaunitz har en bakgrund på bland annat Albert Bonniers förlag och Norstedts. Thomas Olsson har tidigare varit förläggare och redaktör på serieförlaget Kartago.
Kaunitz-Olsson knyter även till sig serieskaparen Nina Hemmingsson och författaren Eric Ericsson, som kommer ha redaktionella roller.
Gå till toppen