Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ängelholmare dömd för misshandel efter bråk om cigarettpaket

En man i 45-årsåldern döms till villkorlig dom efter att ha misshandlat en bekant över ett paket cigaretter.

Den nu dömde mannen och offret träffades i en park i Ängelholm i juni 2017.
De båda männen, som är bekanta sedan tidigare, ska ha varit berusade. Vid något tillfälle ska en av männen ha tagit den andres cigaretter. När han bad om att få tillbaka paketet ska den andre ha vägrat.
Enligt vittnesmål har den nu dömde mannen då sparkat sin bekant i huvudet, och slagit honom flera gånger innan han lämnade platsen.
Misshandeln ledde till att den utsatte mannen bland annat fick ett hack i näsan och en fraktur på ena nyckelbenet, som ledde till att han blev sjukskriven i flera månader.
Gärningsmannen nekar till att ha sparkat sin bekant i huvudet, och menar att de båda hade någon form av brottningsmatch över cigaretterna. I tumultet ska de båda ha fallit baklänges, vilket ska vara orsaken till den andre mannens skador.
Han erkänner dock att han skickade ett sms till den andre efter händelsen där han erbjöd honom 5 000 kronor om han inte anmälde det hela till polisen.
Helsingborgs tingsrätt gör bedömningen att misshandeln har ägt rum och dömer mannen till villkorlig dom med samhällstjänst. Han ska också betala knappt 32 000 kronor i skadestånd.
Gå till toppen