Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorp/Kvidinge ett steg närmare Allsvenskan

Första kvalronden gick till Åstorp/Kvidinge och nu kan Conny Campers lag vara allsvenskt igen på torsdag kväll.
– Nu är det Olofström som har pressen på sig, säger Å/K-tränaren.

Henrik Brendheden (nr 21) visade vägen med att göra de två första målen när Åstorp/Kvidinge besegrade Olofström med 7-4 i det allsvenska kvalet. Nu väntar returmöte i Olofström på torsdag kväll.Bild: AVDO BILKANOVIC
Kval till Allsvenskan
Åstorp/Kvidinge–Olofström 7–4
Efter en något trevande start klev 33-årige Henrik Brendheden in och gjorde både 1–0 och 2–0 för Å/K i det allsvenska kvalmötet.
– Det är klart att det var skönt att få den starten, säger Conny Camper. Efter det var ju Olofström tvungna att flytta fram lite och då öppnade det ju upp sig direkt för oss där ute.
– Vi kände lite på varandra i början kan man väl säga. Vi hade bra kontroll på försvarsspelet hela matchen och satt i vinnarsätet hela tiden kändes det som.
Trots att gästerna skickade in tre reduceringar på mindre än fem minuter i den tredje perioden blev det aldrig direkt oroligt i Å/K-laget. 20 sekunder före slutsignalen fastställde Mattias Bremer slutresultatet och nu väntar ett returmöte i Olofström på torsdag kväll.
Blir det förlust där har Å/K en chans till att avgöra i hemmahall på lördag.
– Nu är det Olofström som har pressen på sig och måste vinna, säger Conny Camper. Nu är det de som ska föra matchen och det passar egentligen oss bättre. Vi gillar att ligga lite lågt i vårt försvarsspel och ställa om. I dag var det vi som hade ett stort bollövertag.
Gå till toppen