Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya LSS-boendet får lägenheter i markplan

Det nya boendet i Billesholm ska få en mer tillgänglig utformning än det nuvarande som ligger på tredje plan.

Det nuvarande LSS-boendet på Västergatan i Billesholm har brister, inte minst eftersom det ligger på tredje våningen.Bild: Bjuvs kommun
Lokalerna på Västergatan passar dåligt som boende för funktionshindrade, eftersom det ligger på tredje våningen och alla hyresgäster inte klarar att ta sig ut på egen hand. En del dörrposter är dessutom för smala för att rullstolar lätt ska kunna passera.
Nu ska det ersättas av ett nytt LSS-boende i från början anpassade lokaler.
Läs också Bjuv kan få nytt LSS-boende
– Min förhoppning är att de sex nya lägenheterna ska vara inflyttningsklara under det första halvåret 2020, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Ulrika Thulin (S)
Hyreskontraktet för de nuvarande lokalerna löper ut under år våren 2020. Enligt Ulrika Thulin finns möjlighet att förlänga hyreskontraktet på Västergatan om det uppstår tidsglapp.
Byggföretaget Er-ho ska bygga flerfamiljshus mellan Västergatan och Skolgatan i Billesholm. Där ska Bjuvs kommun hyra en gruppbostad med sex lägenheter samt gemensamhets- och personalutrymmen i markplanet.
Er-ho bygg, som blir hyresvärd för LSS-boendet, är samma fastighetsföretag som uppförde de båda punkthusen på Industrigatan i Bjuv.
På längre sikt planerar Bjuvs kommun för ytterligare sex LSS- lägenheter. De kan komma att placeras i kommundelen Bjuv.
– Jag vet att man tittar på Bjuv, där man har daglig verksamhet på Kyrkskolan. Men vi har ännu inte landat i om vi ska bygga i egen regi eller hyra av en extern entreprenör.
Gå till toppen