Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Boberg blickar mot VM: "Hade varit fantastiskt"

Första slutspelet med Endre fick ett abrupt slut. Nu vill landslagsbacken Stephanie Boberg vända blad mot en VM-säsong.

Stephanie Boberg i Endretröjan. Backen från Viken gjorde 31 poäng på 26 matcher i grundserien, men i slutspelet åkte laget ut direkt i kvartsfinalen mot Täby.Bild: PER WIKLUND
Debutsäsongen i Endre är över för Stephanie Boberg. Stjärnbacken, som kommer från Viken, tvingas konstatera att slutspelsresan tog slut i den femte och avgörande SM-kvartsfinalen mot Täby under lördagen.
– Det har varit nytt för min del, jag har alltid haft en enklare väg i kvarten när jag spelade i Pixbo, säger 25-åriga Stephanie Boberg.
– Tråkigt att det slutade som det gjorde, vi hade hugg i de tre första matcherna men i de två sista hade vi inte något motdrag. De hade läst på bättre taktiskt och vi fallerade i den delen.
Landslagsbacken har haft en framträdande roll i Endre. Klubben har dock haft en stökig säsong med bland annat ett tränarbyte.
– Det har varit hackigt och förutsättningarna har därför inte varit de bästa. Utifrån mig själv tycker jag att jag ska vara nöjd med min säsong. Jag har ändå kommit till ett nytt lag och ett nytt ställe.
Beskriv din roll?
– Den har liknat den jag hade i Pixbo. Jag har kunnat spela ut i min offensiv och utanför har jag haft samma typ av ansvar, där jag varit med i kaptensgruppen och kunnat bidra med min erfarenhet.
Endres nuvarande tränare kommer att sluta och klubben ska börja om på nytt nästa säsong. Stephanie Boberg har kontrakt ett år till och tror att Endre kan ta ett stort kliv framöver.
– Vi behöver ha in något helt nytt, där någon kan bidra med nya erfarenheter och en annan filosofi till laget. Vi har många unga spelare där många inte ens har spelat slutspel tidigare. Den rutinen får vi samla på oss med tiden, med en ny tränare tror jag gruppen kan ta ett steg framåt, säger Stephanie Boberg.
Närmast väntar lite ledighet. I slutet av maj är det landslagssamling på Gotland där Stephanie Boberg har sin bas.
– Jag ser fram emot året som kommer. Det hade varit fantastiskt kul att få representera Sverige och göra mitt andra VM. Då hade jag kunnat komma in och veta vad som gäller och med mer rutin. Självklart satsar jag på att komma med, det är alltid en ära att bära landslagströjan.
VM avgörs i Schweiz i december och Stephanie Boberg kan ta sitt andra raka VM-guld då. Men en ny säsong i Endre ger också redan anledning till motivation.
– Här är väldigt goda förutsättningar. I kvartsfinal fyra på hemmaplan var det 1 492 personer på läktaren, vilket var fantastiskt. Nu handlar det om att ta tillvara på förutsättningarna och bygga en kultur och grund som gör att vi kan klättra uppåt. Vi kan ha något väldigt bra på gång, säger hon.
Gå till toppen