Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Inget intresse för tillfällig streetfood i Ängelholm

Sedan augusti finns det omkring 20 färdiga platser för den som vill satsa på streetfood-servering i Ängelholm. Men intresset är svalt. Hittills har det inte kommit in en enda ansökan.

Kommunen öppnar fler möjligheter att bedriva streetfood-servering i Ängelholm. Men hittills har intresset varit svalt. Arkivbild, föreställande fisktacos.Bild: Mårten Svemark
– Det är klart att intresset är större i storstäder, men vi hoppas ändå att det är några som nappar även här, säger trafikingenjör Ann-Kristin Wiinberg.
Streetfood är tillagad mat som säljs från en foodtruck, vagn, cykel eller liknande. I Ängelholm finns det redan ett par etablerade streetfood-försäljare, främst på Stortorget. De har bygglov och får befinna sig på platsen dygnet runt om så önskas.
Vad gäller övriga utpekade platser är det andra regler som gäller. Där finns det ingen möjlighet att boka upp sig, utan det är först till kvarn som gäller. Platserna är också tidsbegränsade.
– Vi har satt tretimmarsintervaller, eftersom det inte alltid finns tillgång till toalett för försäljarna, förklarar Ann-Kristin Wiinberg.
Hon tillägger att de exakta tiderna kan ses över, om det finns intresse.
– När vi började titta på detta så var jag i kontakt med bland annat Halmstads och Helsingborgs kommuner för att se hur de har gjort. Det var så vi fick idén att inte ha permanenta tillstånd, utan låta försäljarna förflytta sig under dagen, säger Ann-Kristin Wiinberg.
För att få bedriva streetfood-försäljning måste man registrera sin verksamhet hos kommunen, samt ha tillstånd av polisen.
– Nu hoppas vi att fler ska få upp ögonen för det här, och kanske vilja satsa på streetfood i Ängelholm, säger Ann-Kristin Wiinberg.
Gå till toppen