Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

R Kelly uppträdde i 28 sekunder

R Kelly. Arkivbild.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
28 sekunders uppträdande. Det var vad de fansen fick för de mellan 500 och 1 000 kronor de betalat för att få se R Kelly i Springfield i amerikanska Illinois på söndagen. Efter att den numera famösa r'n'b-stjärnan sjungit i de 28 sekunderna stannade han dock för att låta de omkring 100 fansen prata med honom och ta bilder, skriver Stereogum.
Strax före framträdandet lade R Kelly ut en video på sitt Instagramkonto där han bad media att ”ta det lugnt med mig, det är så här jag måste försörja mig nuförtiden”.
R Kelly står åtalad för tio fall av sexuella övergrepp mot fyra personer, varav tre var minderåriga vid tiden för övergreppen. Tidigare i år släpptes han mot borgen i väntan på rättegång. Var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.
Besvärande uppgifter om honom har cirkulerat i åratal. Han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden och har tidigare såväl åtalats och friats för barnpornografibrott. Beskyllningarna fick ny fart i början av året med den omtalade dokumentärserien ”Vi överlevde R Kelly”, där flera av artistens påstådda offer träder fram.
Gå till toppen