Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

R Kelly uppträdde i 28 sekunder

R Kelly. Arkivbild.Bild: Ashlee Rezin/AP/TT
28 sekunders uppträdande. Det var vad de fansen fick för de mellan 500 och 1 000 kronor de betalat för att få se R Kelly i Springfield i amerikanska Illinois på söndagen. Efter att den numera famösa r'n'b-stjärnan sjungit i de 28 sekunderna stannade han dock för att låta de omkring 100 fansen prata med honom och ta bilder, skriver Stereogum.
Strax före framträdandet lade R Kelly ut en video på sitt Instagramkonto där han bad media att ”ta det lugnt med mig, det är så här jag måste försörja mig nuförtiden”.
R Kelly står åtalad för tio fall av sexuella övergrepp mot fyra personer, varav tre var minderåriga vid tiden för övergreppen. Tidigare i år släpptes han mot borgen i väntan på rättegång. Var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.
Besvärande uppgifter om honom har cirkulerat i åratal. Han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden och har tidigare såväl åtalats och friats för barnpornografibrott. Beskyllningarna fick ny fart i början av året med den omtalade dokumentärserien ”Vi överlevde R Kelly”, där flera av artistens påstådda offer träder fram.
Gå till toppen