Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vill bygga bostäder och handelsområde norr om Bjuv

Jordbruksmark på bägge sidor om väg 107 kan komma att bebyggas om en markägare får förverkliga sina planer. Först i tur står står ett tänkt bostadsområde nära Bjuvs tätort.

Tanken är att bygga bostadshus närmast tätorten och områden för handel och olika verksamheter närmare väg 107.
Marken omfattas inte av detaljplanen och markägaren Ulf Wäktare har ansökt om planbesked hos Bjuvs kommun för att kunna gå vidare.
Kommunstyrelsens arbetsutskott tog på sitt senaste möte upp frågan om detaljplan och utredning av möjligheterna till bostadsbyggande i en del av den tänkta exploateringsområdet - det område som ligger närmast Bjuv.
Det handlar om en tomt på cirka 10 hektar öster om Tibbarpsbäcken, där markägaren vill ha möjlighet att bygga bostadshus med 1-2 våningar. De övriga områdena kommer att utredas ytterligare.
– Vi är positiva till hela projektet, men vi börjar med att ge positivt planbesked till det första området, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S).
Detta område är avsett för framtida bostadsbebyggelse enligt översiktsplanen. Det är också en markyta väster om Tibbarpsbäcken, som kommunen räknar med att kunna gå vidare med när första området är klart.
Enligt förvaltningens bedömning av planerna behövs mer utredning av planfrågan för delområdena väster och närmast öster om väg 107, eftersom förslagen där inte stämmer med översiktsplanen.
Markägaren som låtit en arkitektfirma utveckla idéerna tänker sig en blandning av olika verksamheter med handel och produktion som enligt ansökan inte ska störa omgivningen på båda sidor av väg 107.
Det finns också andra aktuella planer på att bygga på jordbruksmark i norra delarna av Bjuvs kommun. Tidningen har tidigare skrivit om Rudolf Tornérhielms och Magnus Tornérhielms planer på att etablera en företagspark med hållbar inriktning.
I det fallet handlar det om ett område väster om Gunnarstorp, som delvis avgränsas av Söderåsvägen och Malmövägen. Också i detta fall krävs detaljplan om projektet ska kunna drivas vidare.
Läs också Här kan en ny företagspark växa fram i Bjuv
Gå till toppen