Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hovrätten skärper straffen för två dömda från Bjuv

En tidigare råndömd 27-årig man anses också skyldig till häleri. En 28-åring som förvarat skarpladdat vapen hemma får sitt fängelsestraff förlängt. Hovrätten har också höjt skadestånden till två råndrabbade.

Det var en medveten satsning från polisens sida med bred spaning i Bjuv som ledde fram till åtalet mot tre män som varit inblandade i olika typer av brottslighet. Alla tre har dömts för brott vid tidigare tillfällen.
Den här gången gällde åtalen bland annat rån, misshandel och grovt vapenbrott. Tingsrättens dom kom i januari och överklagades av såväl åklagare som från försvarets håll. Målsägandebiträdena yrkade också på höjda skadestånd.
I hovrätten blev utfallet att straffen skärptes på några punkter.
28-åringen som dömdes för grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen och ringa narkotikabrott fick sitt fängelsestraff förlängt med tre månader till två år och sex månader. Den 28-årige mannen hade förvarat en skarpladdad kulsprutepistol i sitt hem i Bjuv.
Läs också Tre män från Bjuv döms till fängelse
En 27-årig man som tingsrätten dömde för två olika rån, anses av hovrätten också ha gjort sig skyldig till häleri. Rätten anser det bevisat att han bjudit ut en klocka till försäljning. Klockan tillhörde samme man som 27-åringen rånat på ett hängsmycke. Fängelsestraffet på två år och sex månader står dock fast.
För den tredje mannen, en 24-årig man, står tingsrättens dom fast.
Hovrätten höjer skadeståndet till mannen som blev stoppad på vägen och tvingad att sätta sig i baksätet i sin egen bil, medan rånarna körde till hans hem. Där pressades han till att lämna ifrån sig tillhörigheter till rånarna. Skadeståndet har höjts med 5 000 kronor och hamnar på 20 000 kronor. Också mannen som blev rånad på sin guldklocka får sitt skadestånd höjt .
Gå till toppen