Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Antalet döda efter cyklonen Idai närmar sig 1 000

Dödssiffran efter den förödande cyklonen Idai som drabbade framför allt Moçambique och Zimbabwe förra månaden närmar sig 1 000, enligt nya siffror från de båda ländernas regeringar.

Staden Beira i Moçambique drabbades hårt av förra månadens dödliga cyklon som också slog till mot Zimbabwe. Arkivbild.Bild: Tsvangirayi Mukwazhi/AP/TT
I Zimbabwe har 344 människor mist livet och Moçambique har 602 konstaterade dödsfall, det vill säga sammanlagt 946 från de båda länderna.
Siffran har ökat kraftigt i Zimbabwe. Det beror enligt landets informationsminister på att de 257 personer som listats som saknade, efter det att ovädret drog in över sydöstra Afrika den 14 och 15 mars, nu bedöms vara döda.
Mer än två miljoner människors liv, varav 1,85 miljoner i Moçambique, har påverkats av Idais framfart, vilket har fått FN att beskriva cyklonen som ”en av de dödligaste stormarna som registrerats i den södra hemisfären”. Världsorganisationen har begärt drygt 2,5 miljarder kronor i bistånd till den drabbade regionen de kommande tre månaderna.
Även i Malawi har flera personer omkommit. Enligt landets regering miste omkring 60 människor livet i kraftiga översvämningar innan cyklonen slog till.
Gå till toppen