Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nio kan prisas för sitt företagande i Ängelholm

Drygt 40 kandidater nominerades till utmärkelserna Årets företag, Årets företagare eller Årets entreprenör som ska delas ut under Företagardagarna i maj. Nu har nomineringskommittén valt ut de nio kandidater som går vidare.

Prisutdelningen sker fredagen den 10 maj på Företagardagarna i Lindab arena.Bild: Niklas Gustavsson
Varje år uppmärksammas framstående företag, företagare och entreprenörer i Ängelholm med tre olika priser. I år delas de ut under Företagardagarna i Lindab arena fredagen den 10 maj.
Vem som helst kan komma in med förslag på lämpliga kandidater i de tre klasserna. Nomineringskommittén fick i år in ett drygt 40-tal förslag som de nu har tagit ställning till.
Kandidaterna ska passa in på de kriterier som finns för respektive pris.
För Årets företag gäller att det ska drivas långsiktigt när det gäller såväl lönsamhet, miljö och etik. Det ska även genomsyras av nytänkande och kreativitet och vara en god ambassadör för Ängelholm.
Årets företagare ska gå till en person med goda färdigheter inom företagande och som kan visa prov på att vara extra kreativa, ha gott ledarskap, god lönsamhet och aktivt miljötänkande.
För Årets entreprenör gäller att personen ska ha realiserat sin dröm och tagit steget att bli egen företagare samt startat upp men inte fullt etablerat sig. Företaget ska vara ett till fem år gammalt.
I nomineringskommittén sitter representanter från SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Skåne, Företagarna i Ängelholm, Ängelholms näringsliv samt Bo Nilsson och Erik Paulsson.
Fakta

De nominerade är:

Årets företag:

Airson Enginering AB

Brännborn Fastigheter AB

Aktiebolaget Cernelle

Årets företagare:

Eva och Kenneth Bendroth, Munkagrodden AB

Johanna Rahl, Trädgårdslycka i Skåne AB

Waike Raag Killberg, Respartner i Ängelholm AB

Årets entreprenör:

Anna Lindahl, Tant Stork

Åsa Tomaszewski, Bjäre Veterinärklinik

Ruddy Girault, Salong Ruddy Girault

Louise Modig på Ängelholms näringsliv sitter i nomineringskommittén som i år har haft 40 kandidater att ta ställning till.Bild: Sonny Thoresen
Gå till toppen