Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Åstorp/Kvidinge är tillbaka i Allsvenskan: "Vi har gjort en fantastisk säsong"

Åstorp/Kvidinge är allsvenskt igen – för tredje gången. Efter bara en säsong i division 1 är laget tillbaka i den näst högsta serien.
– Vi toppade formen vid rätt tillfälle, säger tränaren Conny Camper.

Åstorp/Kvidinge vann bortamötet med Olofström med 8-5 och är därmed klart för Allsvenskan nästa säsong. Tränaren Conny Camper berömmer sitt lag: "Vi har gjort en fantastisk säsong"Bild: AVDO BILKANOVIC
Kval till Allsvenskan
Olofström–Åstorp/Kvidinge 5–8
Tio minuter efter slutsignalen i Olofström konstaterar Conny Camper att champagnen just har sprutat och att segersången har ekat i omklädningsrummet.
– Vi har gjort en fantastisk säsong och avslutade med elva raka segrar, säger han. Nu ska vi njuta av det här några dagar. Sedan drar vi igång planeringen för nästa säsong på måndag.
Efter att ha vunnit det första mötet i söndags behövdes det bara en seger i returen i Olofström för att säkra avancemanget. Men efter tio minuters spel var det hemmaspelarna som hade tagit ledningen med 1–0 och dominerat rejält.
– Där var vi illa ute, säger Camper. De pressade oss jäkligt hårt i början.
Innan perioden var över hade Å/K dock vänt till 4–1.
– Vi kom in i ett bra flyt där och det var viktigt för fortsättningen av matchen. Sen kunde vi hålla undan. Niklas (Inkinen) var en mur i målet och framåt klev Mikey (Carlsson) fram när det behövdes som mest och gjorde fyra fina mål.
Åstorp/Kvidinge är därmed allsvenskt igen efter bara en säsong i division 1. Om det blir Conny Camper som leder styrkorna när laget för tredje gången ska försöka etablera sig i landets näst högsta serie hade han inget svar på minuterna efter slutsignalen i Olofströms sporthall.
– Det är inget vi har snackat om ännu, säger han. Det får vi tar sen. Nu ska vi njuta av det här. Vi har gjort en fantastisk säsong.
Gå till toppen