Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Finland vill bryta historien mot Kanada

Finland har spelat 18 raka bronsmatcher i ishockey-VM. I semifinalen mot Kanada är hemmanationen ute efter att bryta sviten och nå en historisk final. – Vi vet att vi kan slå dem, säger Luleåstjärnan Michelle Karvinen.

Kanadas Natalie Spooner, vänster, stod för en assist i 6–1-segern mot Finland i gruppspelsmötet tidigare under VM. Arkivbild.Bild: Antti Aimo-Koivisto
Finlands poängstarka forward, som sedan 2015 har sin vardag i SDHL-storlaget Luleå, var inblandad i samtliga tre mål framåt – ett mål och två assist – när Tjeckien besegrades med 3–1 i VM-kvartsfinalen i Esbo.
I lördagens semifinal mot Kanada vill Michelle Karvinen, tillsammans med resten av hemmanationens spelare, bryta en historisk svit.
Sedan det första världsmästerskapet 1990 har Finland radat upp 18 raka bronsmatcher, tagit tolv medaljer, med aldrig spelat en VM-final.
– Vi är inte här för att vinna en kvartsfinal. Vi vill ta hem semifinalen, säger 29-åringen enligt nyhetsbyrån SPT och fortsätter:
– Vi får spela en semifinal på hemmaplan och det är en fördel. Vi har jobbat för det här länge och vet att vi kan slå dem (Kanada).
I tisdags vann Kanada gruppspelsmötet lagen emellan med 6–1. Stornationen, som tagit tio VM-guld men förlorat de fyra senaste finalerna mot USA, är segervisst.
– Vi längtar efter matcherna mot USA. Vi hoppas att vi får möta dem igen, säger Kanadas poängmaskin Natalie Spooner till SPT.
I söndagens final möter Finland eller Kanada segraren i semifinalmötet mellan USA och Ryssland.
Gå till toppen