Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norén får jobba även under helgen

Birdieputten på sista hålet var skillnaden mellan hej då till Augusta eller två dagar till i US Masters. Alex Norén fick vänta i flera timmar innan han fick veta att det blir jobb i helgen. – Klarar man sig så klarar man sig, men det vore kul, sade han långt innan han fick det positiva beskedet.

Alex Norén gav sig själv chansen till 36 hål till i US Masters. Han klarade precis kvalgränsen.Bild: Christer Höglund/TT
US Masters på Augusta National Golf Club skiljer sig åt på många plan från övriga majors. Så även kring en viktig punkt i tävlingsreglerna. Vanligtvis går kvalgränsen mitt i resultatlistan, men inte här.
De 50 bästa av de 87 spelarna eller de som är tio slag eller färre efter ledaren efter 36 spelade hål får spela vidare.
När Norén hålade i på 18:e landade han på 147 (75–72) slag och totalt tre över par. När han lämnade in scorekortet i klubbhuset ledde Francesco Molinari på sju under. Italienaren, som gick runt på 67 slag, stannade på 137 slag.
Det gjorde även Jason Day, Brooks Koepka, Adam Scott och Louise Osthuizen. Både Day och Scott var ett tag åtta under par.
Hade de klarat att hålla den scoren hade Norén fått packa och åka. Nu gick 57 spelare vidare.
Vad han gjorde under alla timmar av väntan?
– Äh, jag tränar på. Klarar man sig så klarar man sig. Det vore kul att få spela i helgen. Det ger lite självförtroende. Förhoppningsvis får jag en helg och kan spela några bättre rundor i stället för att dra hem på en fredag, säger han.
Norén spelar US Masters för tredje året i rad och nådde äntligen sin första helg i säsongens första major. Då hade han helst velat vara i bättre slag.
Han väntar även på att spelet ska sitta och letar efter känslan från förra året. Trots par 72 på fredagen och uppryckningen från torsdagsrundans 75 slag, är han besviken på sin nuvarande kapacitet.
– Jag spelar okej från tee, men järnen är inte så bra. De sista nio hålen (tre birdies på de sista sex hålen) var bättre, men jag har jädra svårt med järnen. Jag har försökt få ordning på det, men får det inte.
Och banan ger inte bort något gratis.
– När det är blött får man lite extra spinn och det är rätt knepigt. Gräset på greenerna är som klister. Därför är det svårt att chippa in. Det är nästan bättre att putta.
Gå till toppen